dilluns, 24 de novembre del 2008

"el nen que va cridar puta"


Aquest vespre hem tornat a tenir sessió de cine a la classe de Vida i relació educativa en infants amb psicosi i autisme, altre cop la profe ens ha buscat un film amb el qual un no es queda indiferent. Aquesta pel.ĺícula està basada en un llibre escrit pel mateix protagonista de la història, però de la real i no la que es pot veure en la pantalla. He estat xafardejant per internet i em sembla que pocs saben que el final és tant sols fruit de la imaginació del director perquè el nen "malvat", com diuen, encara és viu i va escriure el llibre autobiogràfic.

Com es pot dir que una criatura de deu anys és malvada? I que la seva ment és retorçada? i ja no diem que maltracta psicològicament a la seva mare?

La psicosi és un trastorn real i tangible a l'entorn de la nostra vida i les relacions, més a prop o més lluny, i la seva normalització i intervenció passa per una feina educativa amb cara i ulls i no tant sols un pot de fàrmacs i un TMG com a etiqueta i encara no diguem un aïllament en una presó psiquiàtrica.

Si veieu la pel·lícula em podríeu dir el vostre parer sobre l'actitud de la mare? Potser ella necessitava més tractament o algú que l'ensenyés a estimar i?