diumenge, 2 de desembre del 2007

Malalai Joya a Palestina


Estimades amigues i estimats amics,
Us envio aquest missatge de solidaritat en nom del poble d’un país que ha cremat a les flames de la guerra durant prop de tres dècades. Conec molt bé les dificultats de la lluita del poble palestí per l’alliberament i la democràcia. Com en el cas de l’adolorit poble de l’Afganistan, les valentes mares així com els pares, els infants i les germanes de Palestina han perdut la seva gent estimada caiguda per la causa de la llibertat. Els nostres cors enllacen amb l’heroic poble de Palestina. Tenim un patiment en comú i una lluita comuna.
La lluita del poble palestí per a la llibertat contra el sionisme és una font d’inspiració per a nosaltres. Les forces amants de la llibertat a l’Afganistan sempre han condemnat la barbàrie del règim israelià contra el poble de Palestina i han recolzat la seva lluita per a la llibertat i la democràcia. Al mateix temps, sempre hem avisat que l’existència de grups fonamentalistes al moviment palestí és una amenaça a la unitat i popularitat de llur resistència. Els palestins poden treure una lliçó d’allò que ha succeït a l’Afganistan i no permetre mai que les forces obscurantistes i ignorants prenguin el control del seu moviment. Aquesta mena de gent pot posar en perill la vostra gran lluita transparent. Volen empènyer Palestina cap a l’edat mitjana i fer-ne mal ús dels vostres sentiments patriòtics, tot imposant el seu domini sagnant sobre la gent palestina que estima la llibertat. Aquesta mena de gent té lligams amb la majoria de règims feixistes com el règim criminal iranià que ha encadenat la seva pròpia nació i comet crims cada dia.
Crec que que les forces amants de la llibertat i la justícia als països islàmics hem de potenciar el laïcisme com a mitjà per liderar les nacions cap a la pau, l’estabilitat i l’emancipació.
Saludo el coratge, la resistència i la lluita de les dones, els homes i fins i tot els nens i les nenes del poble de Palestina. Saludo el ferm compromís de moltes dècades de combat per la llibertat que m’inspiren. Hem d’aprendre molt de la vostra brillant història que és plena de valentia i patriotisme.
Els màrtirs de Palestina caiguts per a la causa de la llibertat viuen als nostres cors!
En profunda solidaritat,

La diputada afganesa Malalai Joya