dimecres, 14 de novembre del 2007

demà les classes buides


Junts per la unitat d'un moviment estudiantil europeu
davant la privatització de la universitat pública

De nou, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ens dirigim a vosaltres per tal de donar-vos a conèixer les anàlisis i decisions del 3r Fòrum Europeu d'Estudiants celebrat a Atenes els passats dies 18,19 i 20 d'octubre.

Els drets del estudiants d'arreu d'Europa es veuen cada any més vulnerats per la posada en marxa de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), també conegut com Procés de Bolonya o convergència europea. Una reforma pensada des dels empresaris per construir un model d'universitat capaç de competir dins del capitalisme a nivell mundial. Un procés que busca acabar poc a poc amb l'educació pública i convertir aquest dret que és l'ensenyament en una mercaderia més del seu sistema de números i xifres.

L'augment dels preus de les titulacions, obligar les universitats a trobar finançament privat, la destrucció dels drets col·lectius dels estudiants com a futurs treballadors, una major selecció social en l'accés a les especialitzacions i l'exclusió de les llengües minoritzades com pot ser el cas del català, són tan sols algunes de les perles que ens ofereix aquest futur que ja està començant ha ser realitat en molts països europeus.
Així doncs, sobre la nostra situació particular apuntem:

- La reforma de la LOU ha estat una mentida i exigim la seua derogació. Apostem per l'establiment d'un debat des de la base per tal de buscar i consensuar la universitat que volem, sense imposicions exigides des d'Europa (EEES).

- El finançament de les universitats ha d'estar garantit per part de l'Estat, evitant l'entrada indiscriminada de les empreses dins la universitat a través de la sessió de capital privat, així com l'establiment d'universitats de 1a i de 2a.

- El Reial Decret per a la construcció de les noves titulacions és inacceptable: que al títol aparega el nom de la universitat, que les pràctiques no siguen remunerades, que l'agència de qualitat estatal controle l'autonomia universitària...

- El model d'estudis dividit entre Graus i Postgraus és una necessitat per a molts i un negoci per a uns pocs. Demanem la congelació immediata de les taxes i un accés universal i gratuït a l'educació superior.

Si els atacs del capitalisme són globals, la resposta serà global.

15 de novembre VAGA GENERAL

Per la Universitat Pública :

NO a la privatització, NO a la mercantilització

STOP EEES

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Països Catalans, 8 de novembre de 2007