dijous, 26 de juliol del 2007

els soldadets israelians se'n van de festa a l'Índia


"en la colonización israelí, los palestinos dejaron de ser una comunidad para quedar reducidos a un problema ambiental, que se desplaza o limpia en función de las necesiades del ejército de ocupación o de la colonización galopante. esta tendencia se vio agravada considerablemente con la segunda intifada y el mito de la guerra de supervivencia."
a tumba abierta. M.Warschawski


Tot just una setmana per marxar, de dijous a dijous i ja hi serem. Però per ara només queda continuar treballant i ultimant els detalls per marxar a Palestina. tot i que vaig bastant atabalada disfruto d'una petita lectura per carregar-me les piles i perquè no acceptar-ho també de mala llet. A primera hora del matí i, durant l'estoneta de trajecte amb bus, llegeixo Warschawski i vaig recordant tot allò que no s'hauria d'oblidar mai; la violació permanent dels drets de les persones i dels drets com a poble a partir de la tortura física i psicològica que de manera progressiva aplica l'estat d'israel al poble palestí que no només, no sembla minvar sinó que cada vegada ens sorprenen més amb el que ells anomenen " mesures de protecció".

Conversant amb una companya de la universitat que ha estat sis vegades a la Índia i que per tant en té un gran coneixement, doncs m'explicava que hi ha molts hostals i hotels que han optat per no llogar a soldats israelians ja que el seu comportament, prepotent i racista és conegut arreu del País. podríem dir que aquests anormals no deixen a territoris ocupats la seva actitud menyspreable quan fan el servei militar sinó que, un cop acabat aquest, viatgen a llocs com l'india hi continuen comportant-se com a veritables animals irracionals prepotents, violents i racistes.

Per altres veus m'han dit que a la nostra ciutat Barcelona, hi ha hotels que tampoc els lloguen o, senzillament, els cobren el doble.

Us recomano aquest bon home israelià que forma part de l'esquerr radical israeliana que lluiten des de fa una trentena d'anys per una pau justa amb el poble palestí.

Potser la propera actualització anirà sobre el dret d'existir d'Israel.......que en penseu???

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei Mariam!
És preciós aquest blog!
Està molt bé això de tancar cercles i obrir d'altres, ara comença una altra etapa, un altre viatge a Palestina que et farà tornar millor que el primer!
Endavant, crec que estas feta tota una ""escritora"" de la vida!
Sucrets!

alex hinno ha dit...

Molt interesant Mariam es important reflectir les diferents cares de l'ocupacio i en aquest cas amb la honestitat amb la que tu ho escrius "no et mosegues la llengua donçs fa mal"
Aquets animals no em mereixen cap respecte ni a Palestina,ni a la India,doncs son la fulla de la navalla i no tenen ni principis ni dignitat..fugen a la india per escapar d'ells mateixos,COBARS...seria molt mes onest no anar a fer netega etnica als territoris ocupats!!!
Respecte el proper article ja l'estic esperant..!
Una abraçada.
Alex.H