dissabte, 27 de desembre del 2008

solidaritat amb Gaza


Matar un home és un crim, aniquilar a tot un poble un assumpte a discutir.

Ibrahim Tuqan, poeta palestí.

Això era una crida per a reunir-nos a preparar un vaixell que trenqués el bloqueig de Gaza, després dels aconteixements d'avui en que els covards israelians des de els seus F16/Playstation-sabent que des de Gaza no els podien respondre- han assassinat al menys 200 persones, s'ha convertit en una crida desesperada a la mobilització per parar el genocidi palestí per part d'Israel.

Després d'haver estat obligats a fugir de les seves llars al 1948 i quedar tancats en els camps de refugiats, els palestins no es van quedar creuats de braços i van continuar la seva lluita. Un poble del món no occidental es resistia a la ocupació de les seves llars per un poble vingut majoritariament d'Occident. Aquest exemple és massa perillós per als pobles del món, així quan els palestins de Gaza es van tornar a aixecar per enèssima vegada en defensa dels seus drets, Israel i els poderosos no s'ho podien permetre, i van decidir que l'única solució final era una mort lenta i angoixant de gana, tancats en el camp de refugiats-concentració més gran del món, la Franja de Gaza.

Així va començar el tancament de totes les entrades i sortides de Gaza, i inexorablement els aliments i els productes de primera necessitat s'han anat acabant, no hi ha farina per al pa, no hi ha gasoil per als generadors electrics, sense llum les depuradores no funcionen, l'aigua ja no és potable, els aparells dels hospitals tampoc funcionen, els medicaments fa mesos que escassejen,...aquest càstig medieval-el setge de gana-amb mitjans moderns(tanques electrificades, helicopters i tancs) continua la seva marxa imparablble. Els últims informes de la ONU ja han advertit que la situació de deteriorament és inhumana.

I mentre els nostres governs continuen donant tracte favorable al govern israelià i als seus productes a la Unió Europea, la cooperació militar d'Israel amb la OTAN continua, la venda i compra d'armes israelianes està millor que mai- pregunteu on es fabriquen els gassos lacrimogens que utilitza la policia contra els joves grecs-, com si els informes de tota mena d'organitzacions de Drets Humans sobre el comportament de les forces militars i policials israelianes no existissin. Això ja fa massa pudor, els nostres governs i nosaltres mateixos que els hem escollit som responsables i complices d'aquest silenci i inacció. Recorda massa el paper d'alguns responsables polítics i religioses que no van parlar quan el nazisme i el feixisme estava aniquilant a jueus, gitanos, resistents, homosexuals i tota persona que no formés part del seu somni-malson que havien dissenyat per Europa dels anys 30 i 40.

Per això hem de dir prou, i podem fer-ho amb una iniciativa dels moviments socials que pretén enviar un vaixell humanitari a Gaza. Ja sabem que els pocs medicaments o aliments que farem arribar són engrunes per la situació que pateixen ara el milió i mig de gazauis, però amb el mateix també pretenem ensenyar a les nostres poblacions el que està passant: un lent però angoixant genocidi.

Si els nostres governs es netejen les mans, nosaltres no podem netejar-lis els draps ensangonats. I més quan el nostre poble també va patir un silenci inactiu cómplice de les potencies europees quan el feixisme s'imposava a casa nostra al 36-39.







Alliberem el camp de concentració de Gaza

Us convidem a la Concentració de repulsa davant la Camara de comerç israelià –

Travessera de Gràcia, 21 el dilluns 29- 12-2008 a les 19h.





Concentració urgent per protestar per la matança d'avui a Gaza, avui dissabte 19 h Plaça Sant Jaume



P.D.1 L'Exèrcit israelià s'està preparant per entrar a Gaza a sang i foc, com si el patiment dels habitants de Sderot, amb els supermercats consumistes plens protegits per les seves tanques, helicopters i tancs, a causa del llançament d'artefactes casolans per part de les milicies palestines fos comparable a la situació que pateixen els gazauis, sense llum, sense aliments, amb aigua no potable i sota les bombes dels ultramoderns F16, Apaches o Merkavas.

P.D.2 L'Exèrcit israelià ja ha començat els atacs sobre Gaza, bombardejant-la covardament, això només és el principi. Ja us havíem avisa't.